Бием алармата, за да се спазва стриктно коалиционното споразумение и решенията да се взимат след разговори, дебати и обсъждания, включително и с експерти. Ние сме коректив на коалиционното управление. Казали сме много ясно, че ако се продължи с неспазването на споразумението, не виждаме какво лошо ще има да напуснем коалицията. 

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) и председател на бюджетната комисия Любомир Каримански по повод проблемите в управляващата коалиция.  

"Призивът от страна на премиера за свикване на КСНС също не е съгласуван с коалиционните партньори. Ние от ИТН не сме забелязали да има нито една стъпка в правилната посока от страна на Северна Македония по договора, който сме подписали и не разбираме защо трябва да се свиква КСНС.

В антикризисните мерки не влезе нито едно наше предложение в чистия му вид. Моята основна критика е, че така и не стана ясно кои са уязвимите групи, на които трябва да се помогне най-много.

С тези мерки ние дадохме на всички по-малко. Затова искам да съм коректив. За мен трябва да се помогне на най-бедните и уязвими хора. Все още не сме видели и разчетите за ефектите от тези мерки", добави той.   

"Минималната работна заплата трябва да бъде обвързана със средната заплата и максималния праг за осигуряване. Това е един добър ход от страна на Министерството на финансите. С тези думи искам да покажа, че ние не критикуваме всичко априори. Когато решенията са правилни, ние ги одобряваме", обяви Каримански.