Адвокатът Никола Минчев бе избран от новите депутати за председател на 47-ото Народно събрание по предложение на „Продължаваме промяната“.

Така бе сложен край на дамското управление на парламента, който през последните години бе оглавяван изцяло от дами - Цецка Цачева, Цвета Караянчева и Ива Митева.

Митев бе избран за народен представител от Перник, където бе водач на листата на формацията на Кирил Петков. За разлика от повечето лица в най-новия политически проект в България, които са икономисти и финансисти, Никола Минчев е юрист.

Никола Минчев
БГНЕС

Роден през 1987 година, Никола Митева завършил е Немската гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Кариерата му започва в най-голямата адвокатска кантора в България “Джингов, Гугински, Кючюков и Величков”.

Най-голямата му страст е процесуалното представителство, като е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд на Международната търговска камара.

Участвал е в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от адвокато в областта на енергийното право). Опитът му включва и банкова регулация и капиталови пазари, както и обществени поръчки.

Никола Минчев
Георги Димитров

Вярва, че с добри закони може да бъде постигнат добър ред, така че да не се налага младите хора да избират между щастието в България и добрата реализация в чужбина. Говори английски и немски език. „Целия си живот досега съм изкарал в България.

За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип”, споделя Минчев.

Никола Минчев

БГНЕС

Новият председател на Народното събрание е футболен фен. Той обича спорта и още помни времето, когато „Миньор“ и „Металург“ бяха заедно в „А“ група.