Адвокат Иво Баев напуска партия Демократи за силна България (ДСБ), стана ясно от поста му в социалната мрежа. В него той съобщава, че днес е подал молбата си за прекратяване на членството си.

"Днешната ДСБ не е моята ДСБ, на която бях един от учредителите. От доста години в ДСБ няма атмосфера за личностно и политическо развитие. В ДСБ отдавна не се води действителен дебат по важните въпроси на българската политика.

ДСБ престана да бъде форум за изява на личности. В ДСБ различното мнение от години вече е неприемливо и порицавано от една растяща група на клакьори и празнословни лицемери", разкрива мотивите си за напускането Баев. Той признава, че му е било много трудно да вземе това решение.

"Това е първата и единствена партия, в която съм членувал и много енергия и работа отдадох на тази кауза, за което не съжалявам. При вземането на това крайно решение, обаче, бях безрезервно подкрепен от приятели, съратници в ДСБ, политически съмишленици и на последно място, но не и по важност, от семейството ми", изтъква Баев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук