Разпадът в редиците на "Демократична България" (ДБ) продължава с пълна сила. БЛИЦ припомня, че в сряда Методи Лалов подаде оставка като председател на групата на ДБ в СОС. Това съобщи самият той в профила си във фейсбук.

Вместо решението на Лалов да срещне разбирателство от колегите му в СОС, те се обърнаха срещу него.

"Колегата допусна ненужни грешки и изгуби време в атаки срещу съмишленици", заяви Борис Бонев, който е основател на Спаси София и независим общински съветник в Столичен общински съвет (СОС).

Ето какво още написа Бонев в личния си фейсбук профил: 

"Общинският съветник Методи Лалов подаде оставка от позицията председател на групата на ДБ в СОС. Той беше и водач на листата на съветници на коалицията в София. Не смятам, че неразбирателството в групата на ДБ е добра новина за София. То отслабва силата на опозицията и, за съжаление, дава повод на ГЕРБ да разпространяват фалшивата теза, че само те могат да управляват София.

Скромното ми мнение е, че колегата Лалов допусна поредица от ненужни грешки. Той загуби време и енергия в агресивни и безпочвени атаки срещу съмишленици, при все че управлението на Фандъкова е това, което прави грешка след грешка, усвоявайки милиарди в процеса. Това доведе до прекъсване на диалога, като бяха пропуснати редица възможности за съвместни действия с много по-голям ефект за нашия град.

Смятам въпроса за кадрите за ключов - на София са ѝ нужни лица с доказани действия за подобряване на живота в града и многогодишен фокус, за да я изведем от блатото на ГЕРБ.

София и СОС не трябва да бъдат просто трамплин за политическото и кариерно израстване. Всички сме длъжни да извлечем поуки и да сме много по-отговорни на следващите избори в София. Дължим го на софиянци, които нямат време за и толеранс към грешки, непостоянство и политиканстване, а очакват конкретни, бързи и качествени решения за огромните проблеми. И само #заедно можем да отговорим на това очакване.

На София ѝ е нужно обединение на усилията, идеите и мозъците, а моделът може да бъде променен само чрез широк фронт, обединен около способни и доказали се хора, екип от експерти и ясна програма и ангажименти".