В ДПС бушоните вече не издържат, смятат от опозицията по повод самоубийството на началника на политическия кабинет на ДПС Ахмед Емин. Инцидентът стана вчера на ул. "Беловодски път". Според непотвърдена информация Ахмед Емин се е самоубил пред погледа на шефа си Ахмед Доган. В сараите на Доган на "Беловодски път" се е чествал рождения ден на депутата Касим Дал. На тържеството вероятно е било цялото ръководство на партията. По-рано отново по непотвърдена информация Eмин е имал тежък разговор с Ахмед Доган.

Много бързо от МВР съобщиха, че става въпрос за самоубийство, а в същия момент дори не си позволиха да съобщят точния адрес, на който се е случило, изтъкна депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.
С наближаването на края на мандата на тройната коалиция в ДПС бушоните започват да не издържат на напрежението. Защото идва време да се търси отговорност за грабежите и кражбите, за обръчите от фирми и всички тия далавери, в които са набутани ДПС. Губят покровителства и може би има притеснения, че някой трябва да носи отговорност, каза Атанасов пред Дарик радио.
ДПС не е никаква партия. Това е мафия, като структура, организация и обединение от хора. Така че в една мафия всичко е възможно, каза зам.-председателят на Атака Павел Шопов. 
Емин се е самоубил със законно притежаваното си оръжие, съобщи генералният секретар на МВР Павлин Димитров. Той отказа да уточни дали тялото е намерено до жилището на Доган. Тялото ще бъде предадено за аутопсия. Процесуално-следствените действия на мястото на инцидента продължават, съобщават от МВР.
Не се изключва и версията за убийство, от полицията работят и по нея. 
Според първоначалния оглед смъртта е настъпила вчера около обяд, вследствие на огнестрелна рана, съобщиха съдебни патоанатоми. 
Името на началника на политическия кабинет на Ахмед Доган беше замесено в началото на миналата година в скандал, че лично е финансирал партия Атака и нейния лидер Волен Сидеров с 1 милион и 600 хиляди лева . Столичен вестник публикува получен в пощенски кутии, включително и на депутати, документ, съдържащ докладна записка от Емин до лидера на ДПС Ахмед Доган, със следното съдържание: "Господин председател, във връзка с постигнатото споразумение с господин Волен Сидеров и решението на Централното оперативно бюро, аз изпълних поставената от вас задача, като дадох сумата от 1 млн. и 600 хил. лв. на господин Волен Сидеров за подпомагане на неговата предизборна кампания. Сумата бе предадена в присъствие на определените от вас представители на бюрото, на Камен Костадинов и Росен Владимиров. С уважение: Ахмед Емин". Датата върху документа е 27 април 2005 г.  Документът беше предоставен на прокуратурата за становище, тя още не се е произнесла по неговата истинност.
Според непотвърдена информации началникът на кабинета на Доган е ръководел вътрешно разследване в ръководството на ДПС за изтичане на партийни тайни към коалиционния партньор БСП.   /БЛИЦ