Реформаторският блок ще пробва да си подсигури гръб от ГЕРБ за нов кабинет в рамките на този парламент преди да реши окончателно дали ще задържи или ще върне управленския мандат.

Искаме среща с ГЕРБ другата седмица в удобно за двете формации време, обяви след час и половина заседание на Изпълнителния съвет зам.-шефът на СДС Румен Христов. Ще искат среща с лидера на партията Бойко Борисов или поне с останалата част от ръководството. Едва след като чуят какво мислят в ГЕРБ по хипотезата за мнозинство зад нов кабинет, ще решат окончателно дали да пробват да съставят правителство.

Съжаляваме, че ГЕРБ върна мандата, за да се довършело започнатото, обобщи още той позицията на партиите от РБ.

Христов призна, че в Блока има различни становища, но не били крайни. Категорично се знае, че ДБГ са май единствените, които не искат мандат, а предсрочни избори, докато СДС и БЗНС искат да се направи опит за нова изпълнителна власт в 43-то НС.

Това потвърди и лидерът на земеделците Николай Ненчев, който подчерта, че в тази ситуация трябва да се направи опит за гарантиране на стабилност, защото сме "обградени от безпрецедентни кризи".

 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!