Министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов, на икономиката Божидар Лукарски, на отбраната Николай Ненчев и председателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски пристигнаха в сградата на Народното събрание, съобщава „Фокус“. Очаква се на срещата ГЕРБ и Реформаторския блок да обсъдят реализацията на управленския мандат, който реформаторите получиха от държавния глава Росен Плевнелиев.
В сградата на парламента вече е и министърът на на финансите в оставка Владислав Горанов от ПП ГЕРБ.

Миналата седмица премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ няма да участва в кабинет с чужд мандат. Борисов уточни, че партията му би подкрепила правителство на Реформаторския блок и Патриотичния фронт, стига те да излъчат собствени министри и премиер.

От ГЕРБ настояват за приемането на нов изборен закон, заменяйки настоящата изборна система с мажоритарна. Искането бе провокирано от резултатите на проведения референдум.

От Патриотичния фронт искат повишаване на пенсиите за хората с доказан стаж, „радикално“ решаване на въпроса с бежанските лагери и ревизиране на договорите с енергийните компании. 

От Реформаторския блок също имат условие - да се приеме антикорупционният закон.

Ако реформаторите върнат мандата, в страната предстоят назначаване на служебен кабинет и обявяване на дата за предсрочни парламентарни избори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!