Божидар Лукарски поиска доверието на своите съпартийци, за да застане отново начело на СДС. Той си подаде оставката след слабия резултат на "светлосините" на парламентарните избори. 
"Аз съм длъжник на структурите и ако получа отново доверието Ви, ще говоря за бъдещето на СДС повече на срещи из страната, отколкото в залата на 6-ия етаж на „Раковски“ 134!", заяви той на днешната конференция. 

Преди началото на избора на ново ръководство той представи своя отчет за работата си начело на СДС. Говори за Реформаторския блок и допуснатите грешки, не пропусна да коментира и отцепниците в дясно. 

"Тези, които не приеха подадената ръка, се заблудиха, че сами могат да представляват интересите на повече от 300 000 десни избиратели. И какво постигнахме?! Разпиляхме вота на хората и те останаха непредставени в българския парламент!", заяви Лукарски. 

Той показа решителност да възвърне старата слава на СДС. Напомни, че това е партията, която е обединила българите преди 27 години. 

"Днес ние трябва да изберем ново ръководство на СДС, но много по-важно е да чуем какво мисли всеки от Вас, който иска да говори на този форум. Знам, че разговорът няма да бъде лек. И не очаквам да сложим розовите очила, а да бъдем реалисти. Но искрено вярвам, че ще излезем още по-сплотени от тази зала", заяви още Лукарски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!