"Без ГЕРБ няма как тази политическа криза да бъде решена". Това отбеляза в интервю за  БНР  Тома Биков от ГЕРБ:

"Не зная дали успешната формула в 48-то Народно събрание ще е точно коалиционната формула. Мисля, че трябва да оставим отворени всички варианти. Има възможности за програмно правителство, за правителство на националното съгласие.

Ако ГЕРБ е първа политическа сила, ще водим разговори за правителство. Имаме готовност".

"Като цяло линията ни на поведение беше на една активна опозиция и ако управляващото мнозинство беше конструирано по един грамотен начин и правителството действаше по правилата на политиката, щяхме да имаме един парламент със силна опозиция, но и с едно силно управление, което би било добре за страната" - допълни още депутатът от ГЕРБ:

"За съжаление, на отсрещната страна имахме една много слаба конструкция, която практически се самосчупи. Може би най-големият дефект на това управление беше, че то така и не успя да изработи някакъв ефективен механизъм за взимане на решения.

Ако ГЕРБ участваше в управлението, категорично щеше да е далеч по-грамотно. Ние сме имали такъв тип управление през 2014 – 2016, когато отново четири политически формации бяха в управляващото мнозинство".