„Профилът на евентуалния премиер би бил строго политически”.

Това заяви Емил Димитров-Ревизоро в ефира на NOVA NEWS.

„Политическата ситуация прилича на неохраняема зона – всички са във водата и понеже няма флаг, твърдят, че не са знаели, че не трябва да се влиза във водата”, каза той. 

Той обясни и патовата ситуация с избора дори на служебен премиер, ако не бъде съставено редовно правителство и трябва да има нов кабинет. „Кой ще бъде? Досегашният? Те се скараха с президента. Председателят на парламента е ярка политическа фигура.

Какво правим? Опираме пак до БНБ и по метода на „отстрелването” опряхме пак до Сметната палата да имаме втори премиер от там, само че този път жена”, каза Ревизоро. 

Относно отказа на президента Румен Радев да води българската делегация на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, Димитров каза, че вероятно държавният глава се засилва за политическа кариера.

„И не иска да бъде политикът, който по някакъв начин е помогнал България да бъде по-въвлечена в някакви действия. Очевидно има нещо, което го възпира и не му харесва, нещо, което да му попречи после той да направи нормална политическа кариера. Той гледа и бъдещето. Той досега няма грешен ход – спазва си Конституцията, определя си мандатите”, каза Емил Димитров-Ревизоро.

Той спомена и странните обяснения в други сфери. „Сега пречиствателна станция се е развалила – повреда има, бацили има, замърсяване няма. Да гледаме положително – като се разболеят туристите, ще плащат за лекарства”, допълни Емил Димитров, който е бивш екоминистър.