Николай Бареков е бъдещето на консерватизма в България и Европа. Около това твърдение се обединиха съпредседателят и зам.-председателят на ЕКР Саид Камала и Джефри Ван Орден в  ексклузивно интервю за телевизия Евроком. 

Елитът на консерваторите дойде на крака в България, за да подкрепи бъдещия консервативен проект на българския евродепутат и проведе редица интензивни среща в рамките на изминалата седмица.

"Г-н Бареков е изключително активен в работата си, полага много усилия и трупа доста голям опит. Всички знаят, че той е човек, който се изказва много ясно и на много високо ниво винаги, когато вярва в това, за което се бори", заяви съпредседателят на ЕКР в ЕП Саид Камал пред репортер на телевизията.
"Той изигра много силна роля и в Европейския парламент до момента, има голям принос в комисиите по Енергетика и  околна среда, както и в Групата на ЕКР, където е изключително полезен и приносът му се усеща", каза от своя страна  зам.-председателят на ЕКР в ЕП Джефри ван Орден. 
 
Британският политик изтъкна, че вярва в идеята на Николай  Бареков, че консервативните идеи могат да бъдат обединени на следващите европейски избори в България и  прогнозира, че дясноцентристките партии ще имат голям успех на предстоящия вот.
 
"Убеден съм, че ролята на „Презареди България - ББЦ” в утвърждаването на консерватизма във вашата страна е изключително важна, особено под ръководството на Николай Бареков", каза в заключение Джефри ван Орден.