Известната българска блогърка Ирини Зикидис написа коментар в социалните мрежи по повод думите на шефката на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова. Както БЛИЦ писа по-рано тя посочи, че службите ни разполагат с данни, според които наши политици, известни журналисти, анализатори, политолози и други появяващи се в обществените медии лица, получават заплащане директно от руската държава, в размер на 4000 лева месечно, за да формират обществено мнение в полза на удобните на Руската федерация тези.

Ето какво пише Зикидис:

Одобрявам изнесената информация от г-ца Бориславова за политици, политолози, журналисти и общественици, получаващи пари от Русия. Логичната и единствено възможна следваща стъпка е да се публикуват имената на тези персони, за да им се потърси отговорност според законите на държавата. 

След това е редно да се публикуват и имената на персони, получаващи грантове и хонорари от “Америка за България”, за да прокарват определени политически тези.

Нека не забравяме, че самата организация многократно е заявявала, че плаща милиони долари годишно за “гражданското общество в България”, което е различно от чудесните други каузи, които организацията финансира. Не сме толкова прости, знаем какво значи.  Националното предателство трябва да се преследва безмилостно, независимо чии интереси обслужва.