Областното пътно управление - София има нов началник и това е инженер Михаил Рашков, съобщиха от АПИ. Той е преназначен от длъжността директор на Областно пътно управление - Пазарджик.
Кой е Михаил Рашков:

Той е служител на Агенция "Пътна инфраструктура" от октомври 2009 г., откогато е заемал различни длъжности.

От декември 2015 г. до 8 февруари 2017 г. е директор на ОПУ-Пазарджик, а преди това е бил директор на ОПУ-София и е заемал различни длъжности в дирекция "Анализ на риска и оперативен контрол" в Централната администрация на пътната агенция.

Длъжността директор на Областно пътно управление - Пазарджик временно ще бъде изпълнявана от инж. Мая Шимбова.

От февруари 2010 г. до юни 2016 г. тя е била началник на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" в ОПУ - Пловдив, а от юни 2016 г. досега е главен експерт в Областно пътно управление - Пазарджик.

Припомняме, че служебният премиер Герджиков настоя вчера строителният министър да освободи шефа на областното пътно управление - София Веселин Николов, което беше част от чистката, последвала трагедията със загинала жена в тунела "Ечемишка".

Освен него от постовете си отидоха и председателят на АПИ и изпълнителният директор на "Автомагистрали" АД. Оставка си подаде директорът на "Поддържане на пътната инфраструктура" към АПИ.