Петя Аврамова, Младен Маринов и Росен Желязков положиха клетви в парламента като министри. Народните представители приеха оставките на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски.
 
На техните места те избраха съответно Петя Аврамова, Младен Маринов и Росен Желязков.
 
По предложение на НФСБ освобождаването и избирането на кандидатите беше гласувано отделно.

Дебатите и гласуването протекоха в отсъствието на премиера Борисов, който е на срещата на върха на ЕС в Залцбург.

Няма да се крием зад щит, а ще поемем категоричен ангажимент да изпълняваме приоритетите на правителството. Това каза кандидатът за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков от трибуната на парламента.

„Министерският съвет е колективен орган с обща, но ясна компетенция, който се ръководи от управленска програма. Ние като кандидати за министри не бихме се крили зад щит с програмата за управление, а ще поемем категоричен ангажимент да изпълняваме всички задачи, цели и приоритети в нея. Програмата за управление 2017 – 2021 г. и приоритетите в нея са водещото, което трябва да изпълнява правителството като ангажимент“, каза още той. Желязков посочи, че ангажиментите в сектор „Транспорт“, които е поело правителството, има реален шанс да бъдат изпълнени в кратки срокове. „Ангажиментът, който ще поема, е да се опитам всички скептични усещания за усвояването на ресурси и процедури да получат своите гаранции за законосъобразност и ефективност“, коментира Желязков. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!