Росица Кирова скастри депутатите след фиаското в парламента

"Скандалите ескалират от хора, които много говорят по една тема и нямат какво друго да кажат", смята зам.-председателят на НС

Предизборна кампания е, трябва внимателно да подбираме темите, по които поправките в Конституцията ни дадоха право за свикване на Народното събрание (НС) по време на кампания, коментира пред журналисти зам.-председателят на парламента Росица Кирова, след първата неуспешна регистрация за начало на извънредното заседание днес.

На него трябваше да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев във връзка с резолюцията на ООН за Сребреница, както и да се гласува проект на решение, свързан с изплащането на възнагражденията в здравеопазването.

Искането за извънредно заседание по тези теми е на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ). В залата е  служебният премиер Димитър Главчев. Днес парламентът не събра кворум за  извънредното заседание. 

Нов тежък удар за ПП-ДБ БЛИЦ live

"Искам тази кампания да премине и продължи с малко повече аргументи, допълни Кирова и подчерта, че днес е ден на почит към подвига на Христо Ботев.

Да не обръщаме всичко това в една голяма говорилня, след изборите ще можем да говорим по всички важни теми по ред и начин, предвидени в правилника", призова зам.-председателят на НС.

По думите й в дните от следващата седмица всички политически сили са заявили, че имат мероприятия по родните си места и не могат да пътуват за заседание в петък, а и в деня за размисъл да има заседание, е доста грубо и неудачно, обясни Кирова защо точно за днес е насрочила извънредното заседание.

"Тук в тази зала, ако има хора, които се чувстват комфортно, има други, които имат мероприятия и леко се чувстват използвани за това, че трябва да направят нещо, съгласно правилника, от което няма никаква полза", допълни тя.

"Скандалите ескалират от хора, които много говорят по една тема и нямат какво друго да кажат", смята зам.-председателят на НС.

Тя подчерта, че предизборната кампания е времето, в което политическите сили трябва да обявят програмите си за управление през следващите четири години.

"Всичко останало е фонов шум в момента, нищо не може да бъде променено, едно изслушване не може да промени всичко, което се случва в момента", каза Росица Кирова и добави, че истината винаги може да бъде разбрана, като посочи, че служебният премиер Димитър Главчев е дошъл в парламента за изслушването.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!