"Няколкото подводници на ГЕРБ, които изплуваха днес /б.р. вчера/ на Позитано 20 са се опитали да увлекат тези другари в действия, които не са в интерес на БСП, които саботират най-демократичния избор за председател на БСП и провеждането на редовен Конгрес", това заяви депутатът от "БСП за България" Румен Гечев след неуспешния опит за свикване на Национален съвет на БСП от вътрешната опозиция в партията.

"Дали тези неуспешни опити за свикване на Национален съвет са от полза на БСП, дали нашите другари по този начин укрепват организационно и институционално нашата партия, или пък тези действия са от полза на друга коалиция - управляващата, която се намира в агония, която е настроила срещу себе си по-голямата част от българския народ и от която вече се отричат основни техни европейски партньори", запита Гечев.

Според него по-голямата част от "тези другари" са били подведени.

"Тези действия очевидно не са в подкрепа на нашата партия, а са в услуга на агонизиращото управление на ГЕРБ и техните сателити", заключи Гечев.

Според колегата му Атанас Зафиров в БСП няма разделение.

"Няма разделение и в Парламентарната група на партията. Стана ясно, че такива линии на различие има единствено в Националния съвет. Изразителни на тези линии на различие са една малка част от членовете на НС, следствие на факта, че днес/б.р. вчера/за втори път не беше събран кворум", добави Зафиров.