Имаме самочувствието, че предложихме най-доброто от гледна точка на морал и подготвеност. Изборният резултат не е този, който търсехме. Не се състоя мажоритарния вот. Това заяви в ефира на Нова телевизия политикът от АБВ Румен Петков.
"Проведохме кампания, която е много далеч от възможността да дадем информиран избор на българските граждани. Много от кандидатите бягаха от дебат с господин Калфин, което е една от причините да бъдат осакатени тези избори", смята Румен Петков. 

"Изводът в общополитически план е, че ГЕРБ е в много лошо състояние. Изходът според мен е оставка на правителството. Настояваме за оставка и за предсрочни парламентарни избори", каза Петков. Той отсече, че дори и резултатът да се обърне, това не значи, че не трябва да има подадена оставка. "Самият факт, че се гледа фотофиниш е достатуъчно показателен", каза политикът.
 

"Социологията фаворизира двама от кандидатите и това беше налагано в общественото съзнание седмици наред. Това създаде усещане за безалтернативност", завърши Петков.