Съпричастен съм на трагедията на Франция и се прекланям пред избора на жандармериста, който се размени за заложници при атаката там. Това каза Румен Петков, член на Изпълнителното бюро на АБВ след като заедно с младежи от АБВ и активисти на партията поднесоха цветя пред Френското посолство в памет на загиналия жандармерист по време на атаката в Южна Франция, предаде агенция „Фокус“.
Румен Петков поясни, че е поднесъл цветя пред Френското посолство на първо място в знак на съпричастност с трагедията на близките и загиналите и на Франция като цяло.

"Второ, дълбок поклон пред жандармериста, който жертва живота си. Президентът Макрон е прав, че той е гордост за пагона и за Франция. Един служител на реда, който всъщност показа на цял свят на какво са изложени полицаите, жандармеристите и служителите в правоохранителната система. Така е и в България и ние трябва да си даваме сметка за тези работи.

Трябва да можем да се поклоним пред хората, които са направили изборa да са готови да дадат собствения си живот, за да запазят нашия“, каза Петков. Той обърна внимание, че жандармеристът е жертвал собствения си живот и това не може да не предизвика възхищение и преклонение.