"Авторът на идеята е Нейчо Неев*. И коства огромни усилия да му бъде обяснено, че пътят от центъра на София до летището е 40 мин., чакането за международен полет е 70-80 минути (в условия на сегашната обстановка е доста повече), полетът – 40 мин. и излизането от летището в Скопие - 30 минути. А пътят с лека кола е 3 часа и половина. Да не говорим, че ако се построи магистралата, ще е по-малко от 2 часа.

В крайна сметка, Нейчо проумя. Но Нейчо остана в историята с ключовата фраза „…егати държавата, щом аз съм ѝ вицепремиер…“."

Това написа лидерът на АБВ Румен Петков във Фейсбук по повод идеята на премиера Кирил Петков за самолетна линия София-Скопие, която според него ще е ключова тема от разговорите по време на предстоящата му визита в Скопие.

Ето пълния текст на Румен Петков в социалната мрежа:

"Премиерът обяви очакванията си - кой ще бъде избран за премиер на РСМ. И никой не го попита, не дали това не е вмешателство във вътрешните работи, а просто дали е възпитано.

Вчера северномакедонците обявиха, по какви теми няма да разговарят с нас (по езика и по самосъзнанието). А днес Кирил Петков обяви стратегическия въпрос, според него, на гостуването му в южната ни съседка и той е пряка самолетна линия София - Скопие, която България да плати (от къде и как ще дойдат средствата?!).

Авторът на идеята е Нейчо Неев. И коства огромни усилия да му бъде обяснено, че пътят от центъра на София до летището е 40 мин., чакането за международен полет е 70-80 минути (в условия на сегашната обстановка е доста повече), полетът – 40 мин. и излизането от летището в Скопие - 30 минути. А пътят с лека кола е 3 часа и половина. Да не говорим, че ако се построи магистралата, ще е по-малко от 2 часа.
В крайна сметка, Нейчо проумя. Но Нейчо остана в историята с ключовата фраза „…егати държавата, щом аз съм ѝ вицепремиер…“."

Идеята за пряка самолетна линия, днес е на друго ниво. Тогава Нейчо проумя. Въпросът е, дали ние проумяваме.