Изказванията на премиера на България Бойко Борисов за чумата по свинете в България и румънски туристи предизвикаха бурна реакция в северната ни съседка.

От Министерство на външните работи на Румъния излезе с остра официална позиция, цитирана от adevarul.ro. Ето какво се казва в нея:

"Освен техническата информация на Националната санитарно-ветеринарна служба и Националната служба за сигурност на храните, която ще предоставим на българските власти, като отговор на злощастните думи на българският премиер Бойко Борисов, няма как да не изразим нашето учудване и разочарование от начинът, по които българският премиер се отнася с румънските туристи, особено, когато те допринасят значително за растежа на българският БВП". 



Припомняме, че по време на среща с кметовете на протестиращите срещу чумата села в Пазарджишко, заедно със земеделския министър Десислава Танева Борисов коментира, че "57 000 коли влизат от Румъния всеки ден през "Дунав мост". По думите му чумата я дошла у нас заради румънските туристи.