"Темата ЧЕЗ започна с фалшива новина. Внушението, че правителството стои зад тази сделка беше направено. Аз от тук нататък оставям тази тема на експертите и не искам да я коментирам. Позицията на правителството е открита. Ние нямаме притеснение информацията да се изнесе." Това коментира началникът на кабинета Борисов - Румяна Бъчварова.

"Тогава, когато не може да се стигне до добро решение, се стига до политизиране.", обяснява тя.

Бъчварова отказа да отговори дали премиерът е оказвал натиск на ЧЕЗ и заради това компанията продава бизнесът си. "Този въпрос трябва да се зададе на ЧЕЗ.", категорична е тя.

"Патриотите трябва да решат може ли да продължи коалицията без Валери Симеонов. Всяка държава има правото да чества празниците си, както прецени и такива поучавания като тези на Патриарх Кирил са неприемливи. Разговорът на Путин и Борисов не е бил по този повод, той беше уговорен много преди това по искане на руска страна." Така коментира Бъчварова разгорелият се скандал с руския патриарх.

"Валери Симеонов има един краен, остър изказ. Ние заради това не сме в една партия. Изявленията му не са позиция на правителството. При такива коалиции понякога се получават разминавания.", допълва тя.

"Трябва да има гаранция за държавната сигурност. На базата на това е писан Законът за охранителната дейност. Имаме изключително добри примери от охранителните фирми на частните лица. Не ми липсва МВР. Аз непрекъснато съм ангажирана с проблемите там.", заяви Бъчварова.