“Какво означава оставката на Цветан Цветанов за ГЕРБ, ще разберем, като видим кой ще го замести, защото това е по-показателното. Ние може много да спекулираме какво е казал Бойко Борисов на Цветанов, дали му е казал, ако има седми мандат, ще останеш, или от местните структури са недоволни от теб“. Това каза пред БНР доц. Румяна Коларова, ръководител на катедра “Политология“ към СУ “Св. Климент Охридски“, в коментар за оставката на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в ГЕРБ.

Коларова допълни:
“Какво ще се случи, на първо място, ще зависи от това кой ще замести Цветан Цветанов“.
В интервю за предаването “12+3“ по програма “Хоризонт“ Румяна Коларова коментира и въпроса – има ли кой да замести Цветанов:

“Няма незаменими хора, но е много важно този, който ще го замести, на първо място, какъв профил ще има и като образование, и като политически опит, и като среда, от която идва. Второ, какъв капацитет има, защото всички знаем работохолизма на Цветанов и способността му да помни... И накрая, това не е по-маловажно, а може би е един от най-важните въпроси – в какви отношения ще бъде този нов човек с Борисов“.

Доц. Румяна Коралова коментира и възможността Томислав Дончев да замести Цветанов:
“Не е хубаво да бъде човек, който е член на кабинета. Ако се избере човек, който е член на кабинета, това ще бъде връщане назад“.