Руският посланик у нас Анатолий Макаров заяви, че българската реакция по случая с отзования българския посланик в Москва е разбираема и правилна. Според него националните интереси не трябва да бъдат забравяни заради солидарността.

Макаров допълни, че Русия винаги е била и ще бъде надежден партньор на България и Европейския съюз, пише Нова телевизия.

Четете още:Сидеров: "Случаят Скрипал" е истеризиран от англоезични спецслужби, поздравявам Борисов за балансираната ни позиция!   

Припомняме, че във вторник министър-председателят Бойко Борисов нареди посланика ни в Москва Бойко Коцев да се върне в София за консултации с правителството. Мярката е заради напрежението между Русия и Запада след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал.

Четете още: Вигенин се развихри: Дипломатическата криза заради "случая Скрипал" е истинска война! Борисов веднага да дойде в парламента!  

Българската реакция е ход, с който страната ни се опитва да отговори на исканията на европейските си партньори, но и опитва да запази баланс в дипломатическите отношения с Русия.

Два пъти преди решението посланикът ни в Русия да бъде извикан, от МвНР категорично съобщиха, че България няма да отзовава дипломати.

И това е интересно: Independent: Тереза Мей е показала „свръхсекретна информация за петте чифта очи“ на някои съюзници, за да ги убеди, че Русия е отровила Скрипал