Притеснени сме от развиващата се дипломатическа криза и можем да я наречем война. Прилича много на Студената война и трябва правителството да се замисли. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът Кристиян Вигенин от БСП.
"Не сме доволни от непоследователните действия на правителството, това създава рискове за страната. Очакваме Борисов да съобщи защо вика нашия посланик в Русия заради случая Скрипал. Настояваме министър-председателят да дойде в НС и да ни информира за ситуацията, позицията на България и очакванията от тук нататък", каза още той.

"Готови сме да стане и на закрито заседание, ако има нещо, което го притеснява. Ситуацията е толкова динамична, че трябва да дойде още днес. Утре,
за да бъде убедителен пред партньорите си, той трябва да поиска мнението на НС. Ние към този момент не сме видели убедителни доказателства, че Русия е замесена пряко в този случай. Ако бъдат предоставени, бихме проявили известно разбиране, но в момента няма причини за вихренето на тази дипломатическа война", завърши той.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ