Политическият съвет на „Ред, законност и справедливост” остро осъжда организираното днес в столицата активно мероприятие – платената от Ковачки предизборна манифестация. Този “протест” за пореден път потвърждава абсурдността и деградацията на българската политическа система, смятат от партията.
За днешната про-президентска манифестация най-подходящ би бил лозунгът “С БКП напред!”. Тя копира соц-манифестациите, при които хората бяха заставяни да скандират безумия, така както днес Ковачки под угрозата от уволнение е насилил служителите си да развяват уж разноцветни политически байраци, се казва в декларация на РЗС.
Партията категорично настоява компетентните институции да започнат незабавна проверка за произхода на парите за така нареченото „Напред”. Експертите на РЗС са изчислили, че от учредяването си до днес тази политико-корпоративна коалиция е похарчила само за реклама и транспортни разходи няколко милиона лева. Кой и защо създаде пирамидата „Ковачки”? Колко пари са източили дружествата на Ковачки от ДДС? Това са въпроси, отговорът на които очакваме от ДАНС и прокуратурата, подчертават от РЗС.

Българския народ иска да види час по-скоро олигарсите като Ковачки в затвора, а не на площада пред Народното събрание. РЗС е категорично против поредния опит на Гоце да бъде кукловод и на ново правителство, чрез мутренската псевдо-националистическа тройна коалиция, която всъщност ще бъде рязко “Назад”, а не “Напред” за България, смятат от РЗС. /БЛИЦ