"Не сме изпрали Пеевски", заяви депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) Ивайло Мирчев и допълни: "Отдавна сме заявили, че за конституционна реформа ще говорим с всички, включително и ДПС".

Въпреки това той още не се бил запознал с промените в конституцията, които предлага ДПС. Те бяха обявени още през февруари, а в четвъртък от движението ги публикуваха отново.

"Имам усещането, че с г-н Пеевски сме на една вълна сме за главния прокурор", каза още Мирчев в сутрешния блок на Нова ТВ.

"По отношение на конституцията трудно може да се заобиколи ДПС. Няма селфита, срещите са пред всички", допълни той.

"Ще трябва да разговаряме и с БСП, с "Възраждане" и с "Има такъв народ" (ИТН). Защото ни трябват 180 гласа за конституционна реформа", така Мирчев се мотивира за това защо са нужни срещите на ПП-ДБ с ДПС от последните две седмици. 

Те били същите хора, които правили протестите срещу Пеевски. "Защото, ако някой смята, че като влезем в парламента, там ще ни чакат 93 девици, както пише в Корана, се лъже", допълни той.

Той посочи, че дори "Възраждане" гласуват важни закони в полза на обществото.

По думите му 600 страници са документите, внесени от Иван Гешев по "Барселонагейт" и той не се бил запознал с тях. 

"Големият въпрос е дали главният прокурор Иван Гешев търси реваншизъм или пък е свършил някаква работа. Преди години никой не искаше да поеме тази афера", допълни Мирчев

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук