Вчера на бюджетна комисия се случи пълна лудост. Не бяха гласувани ключови мерки, които имаха за цел да повишат приходите в хазната, качеството на живот в България. Това заяви пред bTV депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Венко Сабрутев, който е заместник-председател на бюджетната комисия в парламента.

„Имахме лидерска среща, на която очертахме нещата, които ще подкрепим. На бюджетна комисия те не бяха спазени“, обясни той.

„Колегите от ГЕРБ трябва да дадат обяснения. Ние от ПП-ДБ спазихме обещанията си“, подчерта той.

Относно това дали ГЕРБ ще подкрепят другите предложения в бюджета, включително за плащане изцяло по банков път от страна на ресторантьорите и т.нар. безплатен обяд, Сабрутев каза: „Доколкото разбрах от колегите от ГЕРБ, има вече разбиране. Ясно ще стане утре, когато гледаме големия бюджет“.

„Вчера на бюджетна комисия видимо нямаше некоалиции. Утре ще видим“, посочи той.

По отношение на искането за отмяна на дерогацията за руски петрол, т.е. той повече да не може да бъде внасян, той посочи: „Като цяло подкрепяме предсрочното прекратяване на дерогацията, но това не може да се случи на гърба на българския потребител. Неслучайно предложихме на Министерски съвет да изготви анализ дали тези големи страхове – че цените на горивата ще нараснат драстично, и че може да настане дефицити в целия регион, не само в България, са реални, дали не са преувеличени“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук