Да се управлява криза чрез интензивните легла означава, че чакаме хората да влязат в болница, трябва да се действа превантивно, за да това да не се случи. Нямаме увереност, че ще се управлява добре от представения пандемичен план. Мерките ще започнат действат, когато хората вече са в болница. Това заяви в "Панорама" Деница Сачева от ГЕРБ-СДС.

По думите ѝ нито една от социално-икономическите мерки не може да действа само на регионално ниво.

"Не сме щастливи, когато има грешки на управлението. Опитваме се да показваме грешките и да даваме градивни предложения. Управлението на здравната криза е най-важният проблем. Ковид добавката трябва да продължи, докогато има необходимост от нея", допълни Деница Сачева.

Според нея мярката 60 на 40 е с променен дизайн и скоро няма да работи, защото цените на производителите са се качили с 40 процента.

"Мораториумът за цените на тока и парното не е мораториум, за който ГЕРБ е гласувал. Ако ГЕРБ беше на власт, този мораториум щеше да действа максимум една седмица, защото щеше да има решение, вече месец няма решение, комисията се е събирала само веднъж", добави Деница Сачева.

Тя каза, че трябва да се правят промени в пенсионната система, но е необходим анализ и подчерта, че ГЕРБ-СДС не губи нито един ден в опозиция.