„Той е известен професионалист, така че вярвам, че ще се справи с тази позиция. Надявам се да не се поддаде на реваншизма“, това заяви бившият социален министър Деница Сачева по повод новия служебен министър на социалното министерство Гълъб Донев.

Тя заяви, че решението за удължаване на добавките от 50 лева за пенсионерите трябва да бъде взето от служебното правителство, а от ГЕРБ са осигурили парите: „Ние сме казвали, че няма да оставим хазната празна“.

„Дойде време, в което всеки, които имаше заявки за управление, трябва да покаже какво всъщност ще направи“, каза Сачева в сутрешния блок на БНТ.

„Ние продължаваме да сме държавата с най-ниски данъци. Заради това трябва да си даваме сметка между цели и ресурси.

Кампанията срещу ГЕРБ започна още миналото лято. Повече от година се водят лични нападки срещу нас.

Въпреки това успяхме отново да бъдем първа политическа сила. 

Предстоящите 2-3 месеца са достатъчни, за да се покаже разликата по начина, по който управляваме ние и начина, по които ще управлява служебно правителство.

Това Народно събрание (НС) изложи на риск изборите с промените в Изборния кодекс.

Няма да водим компроматна война за разлика от всички останали, което вече не е просто популизъм, а демагогия“, каза Сачева.

Ще видим колко тези „разкрития“ са разкрития или пореден шумен ПР“, така тя коментира случващото се в Комисията „Манолова“ и допълни: „Хората, които бяха замесени имаха възможност да кажат своята гледна точка. Надявам се истината да излезе наяве“.

„Вчера бяха направени промени в партията. Направихме нашите изводи и анализи, които трябва да ни послужат за урок.

Назначението на Даниел Митов и Томислав Дончев е много ясен знак – това са хора с ярка биография, свързани с европейските институции и евроатлантическите ни съюзници. Това е ясен знак и сигнал не само за хората в страната, а и отвъд границите ни.

Предстои реденето на листите на ГЕРБ. Много хора ще запазят местата си, но ще има и промени“, каза Сачева.

Надявам се следващото НС да бъде много по-разумно от сегашното. Вероятно ще бъде също толкова пъстър, но дано да излъчи стабилно правителство, защото би било пагубно за страната и хората да влезем в спиралата на изборите.

Времето ще покаже как ще се развият събитията и мисля, че да се отрича изцяло ГЕРБ е абсурдно и невъзможно“, така тя отговори на въпрос възможно ли е някой да се коалира с ГЕРБ и допълни: „Готови сме да бъдем в опозиция. Ще бъдем сериозна и силна опозиция“.