Няма нова такава коалиция, това са спекулации от партия „Продължаваме промяната“. Това заяви пред bTV  в парламента Деница Сачева от ГЕРБ по повод твърденията, че в парламента вече се формира нова коалиция между ГЕРБ и „Има такъв народ“.

„Когато Никола Минчев слуша собствения си глас, той работи добре. Когато изпълнява политически ангажименти към партията, която го е излъчила, очевидно се обърква и действа против правилата“, заяви Сачева по повод предстоящото гласуване на оставката на шефа на парламента.

„Това, което се случва, беше грубо нарушаване на правилника, не за  първи път“, изтъкна тя.

„Подписите, които са събрани, са 120. 120 души вече са гласували със своя подпис“, посочи Сачева. „За нас е ясно, че председателят на НС вчера извърши грубо нарушение на правилника“. Добави тя.

Относно това дали се обсъждат имена за нов председател на поста, тя обясни, че веднага след отстраняването, заместник-председателят от най-голямата парламентарно представена партия ще заема мястото му. „Така че постът ще бъде зает от Мирослав Иванов“.

По отношение на Ива Митева от ИТН, чието име се спряга за стола на Минчев, тя заяви, че кандидатури не са обсъждани. „Ние сме концентрирани върху бюджета и вота на недоверие, който сме внесли“, каза Сачева.

„Ива Митева вече е била председател на това НС, без нашите гласове. Няма новина, която да мога да съобщя тази сутрин“, подчерта тя.

„Нека да се концентрираме върху това, че правителството трябва да подаде оставка и че я води към фалит“, каза депутатът от ГЕРБ.

„За нас е по-добре да има предсрочни избори. Защото е важно да получим доверието на избирателите“, добави тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!