Надявам се днес отговорните и разумни депутати да гласуват за това правителство. Представихме хора, които не са от политиката. Това заяви Деница Сачева от ГЕРБ на влизане в НС.

По думите ѝ всички говорят как страната има нужда от стабилно правителство и ако днес не го подкрепят, то трябва да кажат какви са аргументите им за това.

БЛИЦ припомня, че проектокабинетът „Габровски” влиза за гласуване в пленарната зала. Това ще бъде първа точка от дневния ред на депутатите. Досега четири партии категорично отказаха да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ-СДС. Това са „Продължаваме Промяната”, БСП, „Демократична България” и „Възраждане”.

Ако първият опит за съставяне на редовен кабинет не успее, президентът трябва да връчи втория мандат на следващата по големина парламентарна група - „Продължаваме Промяната”.

Андрей Гюров от „Продължаваме Промяната” заяви, че парламентарната група на партията ще гласува единно против предложение от ГЕРБ-СДС кабинет.

Докато депутатите гласуват, от Гражданско сдружение БОЕЦ организират протест пред сградата на парламента. Оттам смятат, че голяма част от номинираните за министри били компрометирани политически лица.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук