Дойдоха, направиха се, че работят, изпокараха се и си тръгват.

Това общо взето показва цялата работа на 50-тото Народно събрание (НС), който безславно ще бъде разпуснат, по подобие на предходните.

Вместо да се приемат закони, депутатите с месеци на спряха да разменят реплики и обиди, а черешката на тортата бе последния работен ден, преди ваканцията заради предизборната кампания, когато народни представители от „Има такъв народ“ (ИТН) и „Възраждане“ застанаха пред трибуната и препречиха пътя до нея.

Предстоят нови избори, а според мненията на политолози и експерти, избирателната активност може да удари ново дъно, а впоследствие 51-ят парламент да последва набързо съдбата на настоящия. Самите депутати едва ли ще свършат повече работа, смятат анализатори.

Янаки Стоилов за 50-ото НС: Развод, при който единият се старае да пречи на другия

Това даде повод на БЛИЦ да се допита до мнението на своите читатели по въпроса: "Как ще оцените работата на юбилейния 50-и парламент?". Оценката на хората е ясна, парламентът не е свършил почти нищо.

Повече от половината ни читатели, дали глас в анкетата (51,58%), са категорични: "Копаят дъното - стават все по-зле".

Цели 30,38% пък посочват отговор: "Депутатите се карат, прибират тлъсти заплати, а народът мизерува".

"Добре че свърши - и без друго нищо не направиха" - това е мнението на 10,66% от хората, участвали в допитването. 

4,36 процента от гласувалите са категорични, че цирковете в 50-то Народно събрание са били дори повече, от предходните парламенти.

1,48% отговарят: "Приеха някой и друг закон и това беше - толкова си могат". 1,54 от читателите ни не се ангажират с мнение по въпроса.

Вече може да гласувате в новата ни анкета ТУК. В нея ви питаме: Има ли опасност за България заради ескалацията на напрежението в Близкия изток?