Напрежението на политическата сцена у нас не стихва. Парламентът започна работа, започнаха и консултациите за съставяне на кабинет при президента Румен Радев.

Още преди всичко това да стане факт, още преди изборите, неочаквано прехвръкнаха искри между държавния глава и служебния премиер Димитър Главчев.

Причина за „войната“ между двамата силни мъже в държавата е кой да представлява България на срещата на върха на страните-членки на НАТО във Вашингтон в началото на юли.

Войната Радев-Главчев приключи: Губещият е...

Радев имал покана, но пък Министерски съвет държи последния коз и решението кой ще пътува зад Океана.

Тотален обрат с войната Главчев - Радев!

В крайна сметка се стигна до Соломоново решение. Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в предстоящата среща на върха на НАТО, която ще се проведе между 9 и 11 юли във Вашингтон.

В срещата ще участва също президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, съобщиха от Министерския съвет.

Това ни даде повод да ви попитаме в нашата анкета – „Правилно ли е решението и Главчев, и Радев да представляват България на върха на НАТО във Вашингтон?“

Близо половината от гласувалите са категорични, че на срещата идния месец е трябвало да отиде само държавният глава (49,95%).

17,53% смятат, че лицето, което да представлява България, е трябвало да бъде Димитър Главчев.

15,81% пък са на мнение, че не е от никакво значение кой от двамата ще е там. Те изтъкват като причина, че от нас нищо не зависи в Алианса.

Решението да пътуват и двамата е правилно. Така мислят 15,2% от гласувалите. Според тях, така ще бъде запазен балансът.

1,52% нямат мнение по въпроса.

Вече може да гласувате в новата ни анкета ТУК. В нея ви питаме: Защо Евелин Банев-Брендо доброволно се предаде?