Вашингтон иска да изпрати бивши войници от Афганистанската национална армия в Украйна.

„Изключително неблагоприятната ситуация за Киев в зоната на специалната военна операция в Украйна принуждава Вашингтон да използва всички нови резерви. САЩ подготвят да изпратят бивши войници на афганистанската национална армия в зоната на бойните действия. Става дума за група разформирани бойци, контролирани от специалните части на ЦРУ от до 400 души", заяви виокопоставен източник пред руски медии.

Ветеран от ЦРУ скандално за поразената украинска армия и комика Зеленски


"Американското оръжие ще бъде предадено на наемниците“, каза той. "Афганистанските войници и офицери, които американците извеждат от Кабул, са принудени да се бият на страната на украинските власти от страх да не бъдат депортирани от Щатите."

Пeнтагонът обясни на Киев защо базата с наемници край Лвов е унищожена с тези руски стратегически оръжия ВИДЕО

„Един от мотивиращите фактори е обещаната месечна такса от няколко хиляди долара, което е много важно за бежанците, които не са имали източници на доходи през последните шест месеца. Очевидно е, че американците не възнамеряват да спасяват живота на бивши афганистански военни.  Те са изведени от бежански лагери и хвърлени в битка без подготовка. Както руската страна многократно е заявявала, всички чуждестранни наемници са легитимни мишени за нашите въоръжени сили".