Законът за концесиите беше обект на политическа атака. Сегашният вариант удовлетворява исканията на президента, има заложен срок на концесията, няма понятие "вечна концесия". Сега действащият закон беше изключително тромав. Това заяви в предаването "Денят на живо" по Канал 3 депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, относно приетия  на първо четене Закон за концесиите.

"Целта е връзката между възложителя и икономическия оператор да е в интерес на обществото. Връщането на предишния закон от страна на президента Румен Радев бе политическо", допълни Александър Ненков.  

Той коментира и проверката на прокуратурата и ДАНС за това, че оградата по границата в Хасковско е едноредова и за цените, на които са извършвани обществените поръчки от фирми на Патриотите.

По думите му не е критерии, че това, което казва Елена Йончева е достоверно.  

"Всички проекти за изпълнение на оградата са изпълнени. Има няколко процедури, които не са довършени. Няма съвършено съоръжение, което да спира целия бежански поток. България до момента изпълнява всички задължения по охраната на границата и се справя с мигрантския натиск", каза още Александър Ненков.

От своя страна депутатът от БСП Тодор Байчев заяви, че приетият на първо четене Закон за концесиите е плод на лобизъм и икономически интереси.  

"Концепцията на Закона за концесиите е насочена към капитала, липсва защитата на обществения интерес. Кметовете се превръщат във феодали, по този нач   ин може да прозират икономически интереси. БСП предлага намаляване на периода на концесиите", поясни Тодор Байчев.  

Според него съответните сили и средства трябва да се насочат към едноредовата част от оградата на границата.