Двама министри ще бъдат изслушани в парламента по повод санирането на сградния фонд в страната. Министърът на регионалното развитие Андрей Цеков и на енергетиката Румен Радев ще отговарят на въпроси по искане на БСП.

Енергийното обновяване на сградния фонд е със средства от ПВУ, но стана ясно, че отпуснатите пари няма да са достатъчни, предаде БНТ.

Освен това бяха подадени много жалби, които оспорват класирането след приключването на първият етап на програмата - те са от 102 общини при кандидатствали общо 152.

Редом с това парламентарната комисия по конституционни въпроси ще изслуша тримата кандидати за двете вакантни места в Конституционния съд (КС). Това са депутатите от ГЕРБ -СДС и "Възраждане" Десислава Атанасова и Цвета Рангелова, както и бившият върховен съдия Борислав Белазелков.

Номинациите на Aтанасова, която все още е председател на парламентарната група на ГЕРБ - СДС, както и тази на Борислав белазелков, са внесени с подписите на лидерите на ГЕРБ, "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС.

Процедурата днес предвижда кратко представяне на номинациите и кратки изложения на номинираните , както и отговори на въпроси от депутати, неправителствени организации и медии.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук