В забавно-развлекателна атмосфера протече заседанието на Комисията по култура в Народното събрание (НС), на което бе привикан изпълнителният директор на Национален фонд "Култура" Сава Драгунчев.

Той стана известен, след като Национален фонд "Култура" (НФК) плати 93 хиляди лева на организатора на драг куин шоу в столично ЛГБТИ заведение. Парите бяха отпуснати по програма за възстановяване и развитие на частни културни организации.

В края на март Министерството на културата започна проверка как са опуснати парите, тъй като в драг-проекта имало елементи на хазарт.

"Г-н Драгунчев, все пак се намираме в сградата на парламента. Разгърдил сте се, все едно сте в плажна дискотека", смъмри го лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

След това Драгунчев бе подхванат от Тошко Йорданов от "Има такъв народ" (ИТН).

"Самият факт, че сте допуснали това /финансиране.б.р/ за мен означава, че вие не трябва да заемате тази длъжност по принцип. Няма какво да се лъжем, колеги, ясно е кога и от кого беше назначен за шеф на фонд "Култура", от кой министър на културата /Атанас Атанасов от ПП-б.р./, който само дето не падна през прозореца, снимайки се във весело настроение.

Резултатът от неговите решения в момента стои срещу нас. Тука няма нито един доволен", каза Йорданов, цитиран от Флагман.бг.

"Имам един въпрос. Не знам как ще го възприемете, честно казано не ми и пука, защото сте на публична длъжност. Затова питам: "Вие ли сте известен с прякора Кралицата в определени социални мрежи, или не? Защото, ако е така, изпитвам известни съмнения дали решенията, които вземате, не са повлияни по друг начин", довърши Тошко Йорданов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук