Отцепниците от партия "Възраждане" пристанаха на Васил Божков. Това става ясно от публикация във фейсбук на бизнесмена, който се насочи към политиката.

Нова драма разтърси "Възраждане": Изгониха трима депутати

"Център" ще участва в предстоящите избори. Днес към нас се присъединиха и трима депутати и четирима общински съветници, обединени в "Алтернатива за България", написа Божков.

На снимката той е заедно с Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов.

Отцепници от "Възраждане" при Божков

Вероятно са му на гости, тъй като той е под домашен арест.

На 7 април изключените от "Възраждане" трима депутати и четиримата общински съветници учредиха в София формацията "Алтернатива за България". "Тя ще прерасне в партия", каза Иво Русчев.

"За тези избори - парламентарни и за Европейски парламент, формацията ще се яви в коалиция, водят се разговори", поясни тогава той.

"Хора – 90% от "Възраждане", хора, които се махат от "Възраждане" и идват при нас. Разбираме се с кои формации да се обединим и да участваме.

В никакъв случай нито "Възраждане", нито "Възраждане 2". Много по-умерени, много по-насочени към център-дясно по-скоро, също така в патриотичния сектор, доколкото немалко патриотични формации го окепазиха", посочи Русчев, наблягайки на "Център".

Васил Божков пък лично представи Национално движение "Център" и неговия лидер Дарин Дросев. Той е преподавател по логика и философия в Софийския университет.

В словото си Дросев нарече "Продължаваме промяната" "политически планктон", "Демократична България" "лакеи", а правителството оприличи на хунта.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук