Служебният министър на МВР Пламен Узунов е взел под прицел главният секретар Георги Костов, вече във ведомството има докладна срещу него. Били са обсъждани оставки на високи нива в държавните ведомства, сред които и тази на главния комисар, твърди burgasinfo.com, позовавайки се на собствени източници.

Като основен мотив за евентуалната рокада са били посочени политически причини.

„Това наподобява разчистване на сметки заради напускането на Узунов от МВР през 2015-та година. Малко преди това комисар Костов вече беше главен секретар, а Узунов излезе от системата след скандал.“, коментират в полицейските среди.

Припомняме, че настоящият служебен министър е бивш директор на пловдивската полиция. Застава начело на дирекцията по време на правителството на Пламен Орешарски през декември 2013 г., когато вътрешен министър бе Цветлин Йовчев. До лятото на 2015 г., когато главният прокурор Сотир Цацаров подава сигнал до тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова за инцидент с полицаи. Тя веднага назначи проверка, която установи, че на пешеходна пътека в Пловдив 24-годишен шофьор е блъснал и убил мъж, но за случая не е било съобщено на прокуратурата, шофьорът не е бил арестуван, нито проверен за алкохол и наркотици, не е назначена и автотехническа експертиза. В деня, в който Узунов е освободен, той заявява кратко пред радио "Фокус": "Нямам място в системата на МВР".

Главен комисар Георги Костов пък работи в МВР от 1993 година, като е заемал последователно различни изпълнителски и управленски длъжности в системата – от разузнавач в районно полицейско управление до ръководител на областна дирекция.

През август 2014 година беше назначен за директор на ОДМВР-Бургас, като пристигна в морския град от Благоевград. Тук той, макар и за кратък период, спечели авторитет не само сред полицаите, но и сред медиите, като беше един от полицейските шефове, които намираха общ език с тях. 
На 12 ноември 2014 година беше назначен за зам. главен секретар, а с указ на президента Плевнелиев от 11 март 2015 година е главен секретар на МВР. Той бързо се доказа като професионалист и не се е замесвал през това време в нито един публичен скандал.