Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е осъден да плати 5000 лв. обезщетение на репортера на NOVA Васил Иванов. Решението е на Софийския градски съд.

Мярката е заради пост на Костадинов, публикуван във Facebook през май 2020 г., който съдържа обидни и клеветнически твърдения за журналиста. Костадинов твърди, че Иванов е монтирал "поръчков материал" и "прави това, което му кажат. Зависим от системата и от тези, които му плащат да прави нереалистични и подвеждащи материали".

В исковата си молба Иванов разказва, че от 6 до 13 май 2020 г., след като е излъчено негово интервю с Костадинов, е бил обект на клеветническа кампания от страна на "Възраждане" и лидера ѝ. Това накърнило честта, достойнството и доброто му име, с които се ползва сред близките си, колегите и в обществото.

„Две години продължи делото, по което от месец май има съдебно решение на Софийски градски съд. Бяха направени експертизи на публикуваното от Костадинов и реалните ми думи. 

Експертизите доказват, че пуснатият от Костадинов запис с гласа ми е манипулиран и не отговоря на действително казаното от мен“, каза Иванов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук