Свирепа схватка в социалната мрежа Фейсбук си спретнаха лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов и депутатът Ивайло Мирчев от ПП-ДБ. Повод за словесния сблъсък стана коментар на Костадинов, който смята, че има заговор да бъде потулено убийството на Димитър Малинов в Цалапица за сметка на случая с нарязаното момиче в Стара Загора.

"След като на протестите в понеделник вечер масово се викаше "оставка" на правителството, вчера и днес протести няма. Този път на посолството и техните изпълнител от ПП-ДБ не сработи, даже се случи точно обратното - за пореден път се доказа верността на поговорката, че който копае гроб другиму, сам пада в него", написа лидерът на "Възраждане".

Той определи като "изключително мерзко, подло, гнусно и гадно използването на престъплението в Стара Загора от страна на американските неофашисти от ПП-ДБ, които по още по-долен и античовешки начин напълно скриха убийството на 24 годишния младеж в Цалапица".

Ивайло Мирчев от ДБ му отговори подобаващо, също в социалната мрежа:

"Не знам защо г-н Копейкин смята, че зад всяко несъгласие с неговата партия стоим ние, а зад нас - “вездесъщото” американско посолство. Както се казва във вицовете: Г-н Копейкин, а американското посолство сега с нас в стаята ли е? Не знам и защо е такава изненада, че освен нас, има и други несъгласни България да се превръща в арена на омраза и мракобесие.

Има и други, които не са съгласни с подмяната на патриотизма с путинофилия. Няма нищо патриотично в това да намираш врагове навсякъде. Няма нищо патриотично в конспиративните теории. Няма нищо патриотично в това да наричаш български интелектуалци “паплач”, възмути се депутатът от ПП-ДБ.

"Няма нищо патриотично в това да обявиш автентичния граждански протест за инсценировка и да омаловажиш желанието на хората за справедливост.

Няма нищо патриотично, в това да плашиш хората, че някой “идва за тях”. Никой не “идва” за “Възраждане” и техните симпатизанти, само те идват да заплашват хора по кината и баровете…

Няма нищо патриотично в омразата. Да се определяш през омразата си не е патриотизъм. Родолюбието не изисква да мразиш другия, за да обичаш своите. Скъпи съграждани, ако някой непрекъснато ви насъсква срещу други българи, помислете дали наистина има нужда от съмишленици, или просто ви използва за своя някаква изгода", пише още Мирчев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук