Румен Овчаров закопча БСП в жесток капан, от който Столетницата трудно може да се измъкне.
Една от най-спорните фигури на Прехода пренесе мрачната си сянка върху партията, която му даде име и му отвори пътя към голямата политика. 

По времето, когато Овчаров за първи път стана енергиен министър, в България бе въведен режим на тока. Второто му пребиваване на поста също приключи катастрофално - с две повдигнати му обвинения за АЕЦ "Белене". И трето, което му се привидя вчера по време на напоителната му изява по bTV.

Дали Овчаров е един от тези червени олигарси, за които Бойко Борисов говори преди седмица, читателите сами могат да си отговорят. Но е ясно, че публичните подозрения около фигурата му се прехвърлят върху "Позитано" 20. А измъкването е малко вероятно.

С новото си ръководство, соцпартията постигна важна победа на президентските избори, а на предсрочните увеличи двойно парламентарната си група.

Корнелия Нинова даде заявка, че ще изчисти БСП от всички компрометирани фигури. Първа падна главата на шефа на пловдивските социалисти Георги Гергов, който бе пренесен в жертва заради махленския скандал със Сашо Дончев.

Ако се ръководи от истински принципи, а не от мантри, сега Корнелия трябва да постъпи по същия начин и с Румен Овчаров, който срутва като пясъчен замък постигнатото от соцпартията през последните месеци.

Не скъса ли БСП незабавно с Овчаров, ще означава само едно - че партията се командва от задкулисни интереси. А филмът с Виденов вече сме го гледали.