В края на другата седмица ще има разговор за конкретни министерски имена. Tова каза по Нова тв Борислав Сандов, съпредседателят на "Зелено движение", част от ДБ.

"Нормално е да имаме капацитет за министър на екологията, но не е задължително да е от нас, не сме водили още такива разговори. Ще е странно обаче да сме само в парламента, без да имаме участие в управлението", допълни той.

Относно резултатът от изборите, Сандов заяви, че предстои анализ, но сега най-важно е вниманието върху преговорите за съставяне на правителство.

"Не се стремим да имаме златен пръст, а да има широко мнозинство. Трябва да създадем отбор, който да реализира коалиционното споразумение и да преведем страната през кризата, за да не се обезверят тотално хората", категоричен е съпредседателят на "Зелено движение".

Той се съгласи, че ядрената енергетика е много важна тема за тях, но сега е нужно да се подхожда прагматично, защото трябва да се решават проблеми сега, докато "Белене" и ядрената енергетика и нейното развитие или - не е по-далечен проблем.

"На този етап може да се мисли за анализ, след който ще се вземат решения по този въпрос. От "Продължаваме промяната" също се насочват към важните въпроси за кризата сега, в този момент, като спорните въпроси да бъдат разисквани на по-късен етап", каза още Борислав Сандов.

За съставянето на правителство той добави, че президентът не би трябвало да има квота в МС, защото президентската институция няма общо с Министерски съвет.

Сандов потвърди, че в момента не се обсъждат имена за министерските кресла, защото това ще повлияе на разговорите за политиките.

"Първо трябва да се формира коалиционната база, преди да се стигне до личностите", категоричен бе той.

За него е сигурно, че е необходим "зелен" вицепремиер, защото се изисква човек, който да може да работи със седем-осем министерства, а примери за такава длъжност има в много други правителства в Европа. 

Борислав Сандов е за единно управление на водите в България, защото е важно за управлението на рисковете, както и за подсигуряването на основни нужди на гражданите.




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ