По-рано днес създателят на Исторически парк Ивелин Михайлов и председателят на партия "Величие" Албена Пекова пуснаха видео на живо в Youtube. Двамата обясниха какво ще бъде бъдещето на партията, след като преживя парламентарен разпад. 

"Тук сме да дадем нашето становище и официална позиция - членът и председателят. Искам да кажа, че партия "Величие" е в отлично състояние и е по-добре откогато и да е било", заяви Михайлов и припомни, че са в парламента, за да изсветляват съмнителни сделки. 

Краят на „Величие“ настъпи: Разпадат се!

"Показахме, както казваше полк. Марков, или покойната му версия, как се пазаруват депутати като животни в парламента. За разлика от всички други партии, които гледаха, когато имат проблеми, да запазят целостта си, за да вземат преференции. Нас не ни интересува далаверата.

Не сме влезли в НС с желание да вземаме допълнителни средства, а да свършим работа. След като сме видели, че ракът е проникнал в парламентарната ни група, сме изрязали до здраво", обясни той. 

"Няма други, които да са смели като нас и продължаваме напред с депутатите, които са заявили, че искат да работят по това, което са желали нашите гласоподаватели", посочи Михайлов. 

"Не можем да гласуваме със злото", заключи той. 

Създателят на "Величие" каза, че няма да мислят кой депутат ще бъде "заразен" и само и единствено ще работят. 

"Имаме 17 медии и продължаваме да се развиваме. Имаме 6 депутата - 5 жени и един мъж. Жените са по-смели от мъжете. Бени, имаше ли хора държани в плен", попита Ивелин Михайлов. 

"Доброволно присъстваха всички, а ти излезе в един момент", каза Албена Пекова. 

"Полковник Марков и Дарин Георгиев са хора без чест и достойнство. Армейците трябва да се откажат, не може един войник да няма чест и достойнство. Това е отвратително. В боя ще видим кои хора стават и кои не стават, кои се подават на изкушението и кои не", завърши той. 

Горещо от НС: Ликвидаторите на „Величие“ си казаха всичко СНИМКИ

Ивелин Михайлов поиска Албена Пекова да коментира новината за скандалното й прозвъняване в НС, в което се твърди, че е питала кога партията ще получи първата партида субсидии, защото тя има нужда от тези пари, тъй като живее в "барака с външна тоалетна".

"Това е първата лъжа. Нямаме стационарни телефони, имам само мобилен. Предполагам, че тези обаждания се записват в НС и тази лъжа може да се докаже. Това не са и компромати, а някакви интриги. Не само, че са лъжи, но и не бих искала да губим време да се занимаваме с такива неща. Грозно е", сподели тя.  

"Ако съм жив, здрав и на свобода, аз ще вляза като в следващия парламент като председател на парламентарната група, защото това, което се случи не може да се случи втори път.

Докато не изградим работеща група, това нещо трябва да спре и ще мога да оставя, нека има хора, които се развиват в тази посока", разкри той.