Президентът на КТ „Подкрепа“ заяви, че не харесва идеята Ваня Григорова от неговия синдикат да стане кандидат за кмет от БСП. Името ѝ се завъртя в публичното пространство, както и това на столичната организация на червените Иван Таков.

„Искат да ми вземат Ваня със свободен трансфер, казано на футболен език, защото преди Ваня Григорова да почне да работи за КТ „Подкрепа“, а аз твърда, че тя е мое лично откритие, един много тесен кръг от хора знаеха за нея.

Сега вече нещата са съвсем различни. От друга страна чисто човешки, кой съм аз, за да преча на нейното развитие, но това, което мен ме притеснява, е как ще се развие тоя сюжет, ако тя се кандидатира за кмет, аз ще загубя ценен сътрудник. Още повече, че аз не харесвам подобен тип мачове заради играта.

Аз обичам да участваш в мач, който знаеш как да спечелиш и да го спечелиш, а този мач не ми прилича на това“, коментира в „Пресечна точка“ по Нова телевизия Димитър Манолов.

Той е заявил мнението си на шефа на софийската организация на БСП и на лидера на столетницата Корнелия Нинова. 

Решението обаче си е на Ваня Григорова, категорчен беше той:

„Според мен обаче нещата няма да да са добри за нея и в личен план, защото на тези нива загубената битка е завинаги, там втори шанс вече е назад. Нека си припомним навремето участията на БСП, говоря за времената от преди историческия материализъм.

Времената, когато БСП първо предложиха Венцислав Йосифов.

Година по-късно издигнаха Стоян Александров, човек за когото една думичка не може да кажеш крива и други такива имаше поставени лица.

Така да ги наречем лица на левицата, аз така го виждам това нещо и за последен път казвам, че ужасно не го харесвам“, каза още Димитър Манолов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук