Шефът на МВР скочи свирепо на Денков и компания

Готов съм да довърша това, което съм започнал с хората, които са зад мен, каза още Калин Стоянов

Старата песен на нов глас. Крайно време е Денков и компания да разберат, че МВР и служителите му не са лъжица за тяхната уста. Това каза пред Нова телевизия вътрешният министър Калин Стоянов по повод исканата му от „Продължаваме промяната“ оставка.

На въпрос би ли останал на поста си, ако бъде поканен в служебния кабинет, той заяви: „Днес станахме свидетели на консултациите при президента. Виждате, че все още няма крайно решение за евентуалния бъдещ министър-председател. След като се вземе това решение, евентуално можем да говорим за това кой каква покана ще получи за какъв пост.

Ако аз получа такава покана, многократно съм го казвал: Готов съм да довърша това, което съм започнал с хората, които са зад мен“.

По-рано в профила си във Фейсбук той написа: 

Министерството на вътрешните работи не носи отговорност за ничии политически провали.

Намирам за смехотворно, дори бих казал порочно, определени политически кръгове публично да си търсят вътрешен министър, който да им върне загубеното обществено доверие, като им удвои или утрои резултата, който са загубили при провеждането на избори за Народно събрание.

Отново трябва да напомня, че МВР не организира избори. Това е в правомощията на ЦИК.

Рефренът на хората, които се занимават от сутрин до вечер с моята личност, вече се изтърка. Нека насочат енергията и постоянството си към истински важните неща, за да получат и очаквания от тях изборен резултат.

Министърът на вътрешните работи се срещна с жители на село Гара Елин Пелин.

„Очаква се дълго разследване за причините“, заяви той.

По думите му от сега не може да се каже дали складове за фойерверки ще бъдат изградени отново на същото място. Това е решение на регионалното министерство.

Стана ясно още, че МРРБ и МВР създават работна група, която да изработи промени в наредбата на регионалното министерство за планиране и проектиране на строежи, предназначени за производство, съхранение и търговия на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия.

За това са се договорили на среща днес министрите инж. Виолета Коритарова и Калин Стоянов.