"Позицията на Клисуров е политически обагрена." Това коментира в студиото на „Лице в лице“ по bTV председателят на СОС Елен Герджиков.

Думите му са по повод аферата с кмета на "Младост". Временно на стола на арестуваната Десислава Иванчева седна Владимир Клисуров, който обаче взриви мрежата с изказването си, че иска да подаде оставка като изпълняващ длъжността кмет на район "Младост".

По думите на Герджиков е малко странно след две години в управлението изведнъж да си подаваш оставката. „Оставки не се дават през Фейсбук“, посочи той.

По последна информация днес Клисуров е бил на работа, като в района е имало придвижвани преписки. „Позицията за мен по-скоро е политическа“, допълни той. Той коментира и решението на Иванчева.

Според него нейно задължение е докато е в отпуск, да посочи кой ще я замества. „Ние просто изпълнихме нейната воля“, посочи председателят на СОС.

" Утре предстои да се състои пресконференция на двамата заместник-кметове на района. Ако г-н Клисуров смята, че не е компетентен в някои области, да делегира правомощия на свой заместник", посочи още той.

„В никакъв случай няма да оставяме района без управление“, заяви Герджиков. Според него е изключително странно, че Десислава Иванчева няма позиция. „Ако се стигне до абдикация, ние ще се съберем в Общински съвет и ще вземем решение“, посочи още той.