Правителството предложи президентът да освободи бригаден генерал Пламен Ангелов от длъжността "Директор на служба "Военна информация". Предложението идва на фона на скандала с неупражнен контрол при издаване на нерегламентиран достъп до тайни на НАТО и ЕС.
 
Падна главата на шефа на "Военна информация"


В началото на месеца Военноокръжната прокуратура обяви, че бригаден генерал Светослав Даскалов и бригаден генерал Пламен Ангелов не са контролирали издаването на 504 разрешения за достъп до тайни с гриф „Секретно“ и „Строго секретно“ на НАТО и ЕС.
 
Проверяват се и сигнали за финансови нарушения и на Закона за обществените поръчки. Бригаден генерал Пламен Ангелов беше с ограничен достъпа до класифицирана информация и подаде рапорт за напускане преди повече от 10 дни. От МО успокоиха, че няма теч на класифицирана информация.
 
Междувременно мнозинството върна старата възможност ръководител на служба "Военна информация“ да и цивилно лице. По думите на военния министър Красимир Каракачанов обаче, след като бъде издаден президентски указ за освобождаване, Пламен Ангелов ще работи в Министерство на отбраната.