Пропаганда в българското училище няма. Тя беше забранена със закон и досега.

Всяко съдържание, което стига до учениците, всеки учебник, всяко помагало или учебна програма минава през одобрение на Министерство на образованието и науката. Това се казва в позиция на „Продължаваме промяната“, изпратена до медиите, по повод закона за забрана на ЛГТБ пропагандата в училищата.

Според ПП приетите поправки в закона за предучилищното и училищното образование се „борят“ с несъществуващ проблем и насаждат огромен нов.

„Убедени сме, че не е работа на държавата да влиза в домовете на хората и да контролира личния им живот и поведение. Не може и държавата да определя кое е традиционно, и кое не – повече от 50% от българите живеят в семейни съюзи без брак, и отглеждат спокойно децата си. Те ли ще са следващите в списъци за хора, които имат “нетрадиционно съжителство”?“, заявяват от ПП.

Днес преследваме 800 учители, утре може да са артисти заради ролите им, или журналисти заради това, че изразяват мнение, хора с небългарски имена или други религии, алармират от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

„Единствените държави, в които моралът се прокарва чрез закон, са ислямските шериати с екстремистки Ислям“, подчертават от ПП.

Според тях няма смисъл да се правим, че не разбираме за какво става дума.

„Законопроектът за наказания срещу учителите, този за чуждестранните агенти и списъците днес ясно показват посоката. Системни усилия за още едно остро разделение на българското общество заради измислени заплахи.

Скривайки по този начин много по-големи и реални проблеми, по които би трябвало да работим заедно от всички партии. За децата и младежите - борбата с разпространението на наркотиците, агресията и тормоза в училище“, посочват от ПП.

Те заявяват, че още другата седмица ще внесат поправка в закона, за да „отменим “нетрадиционната” дефиниция, която реално започна този опасен процес към фашизма в България. С действия в парламента, не само с постове, ще противодействаме на черните списъци към българските учители“, се казва в позицията на ПП.