Лидерът на „Атака” Волен Сидеров поздрави жителите на Стралджа по случай 50 години от обявяването на населеното място за град. Той беше официален гост на събитието и беше посрещнат от стралджанци изключително топло. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Сидеров разгледа и изложбата, посветена на петото десетилетие на града. Тя е съвместен проект на Община Стралджа и Държавен архив – Ямбол. Посещението на лидера на „Атака” беше част от обиколката му в Ямболския избирателен район, откъдето е избран за народен представител. 

Ето какво каза Сидеров пред събралото се множество в Стралджа: „Скъпи стралджанци, честит празник! Какво се получи сега – за 50 години 
Стралджа стана град, а София върви да стане село.

Спирам дотук, защото г-жа Фандъкова ще вземе да се обиди, а идват местни избори. Трябва да бъдем политически коректни. Поздравявам ви от все сърце”, приветства хората партийният лидер.

Той изказа благодарности към кмета Атанас Киров, заместниците му Гроздан Иванов и Иван Иванов, както и към цялата общинска администрация. „Когато искаш да се грижиш за града си, може да го направиш.

Поздравявам ви за това. Аз се постарах да помогна с каквото мога и както мога като народен представител, като човек, който има връзки с правителството. Радвам се, че го направих.

Поздравявам и кмета, и кметската управа за този часовник, където разбрах, че младите вече се срещат”, отчете Сидеров постиженията на градоначалника и администрацията му. 

Партийният лидер каза още, че въпреки стремежа на повечето хора да станат граждани, са много важни и селяните, защото именно те произвеждат храната, която консумираме.



Те са необходими, за да не се налага да ни заливат с вносни продукти. „Аз ви поздравявам от сърце, че Стралджа е град от 50 години.

Ще правя всичко възможно да се развива още повече, но да не забравяме, че селото, земята е това, което ни храни. Това е нашият корен, от който сме се родили.”, заяви той.

Лидерът на „Атака” разказа и история от своите младежки години, свързана със Стралджа, и в заключение отново поздрави жителите на града.

„Искам да ви пожелая да сте живи и здрави вие, семействата ви, Света Богородица да ви закриля. Най-важното дали си град, или село, са хората, които живеят там. Вие сте истински хора, истински българи.

Да сте живи и здрави, да се радвате на поколения и аз знам, че България ще пребъде. Да живее Стралджа”, пожела на стралджанци лидерът на „Атака”.

Ден по-рано Сидеров посети село Маломир, където разгледа довършителните дейности на спортната площадка, за която той и партия „Атака” помогнаха финансово и логистично да бъде изградена.

От партията припомнят, че благодарение на съдействието на Сидеров беше ремонтиран основен булевард в Стралджа.

А най-големият принос на лидера на „Атака” за Ямбол и областта е, че успя да издейства доизграждането на новата болница, която съгражданите му чакат от десетилетия.